• 2014_05_15_aris_spiliotopoulos_eidiseis_alpha

  Α.Σπηλιωτόπουλος: Απέφυγα κάθε σύγκρουση με τον κ. Κακλαμάνη

  O υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ” Αρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA τόνισε μεταξύ άλλων:

  Ο κ. Κακλαμάνης εκρίθη από τους Αθηναίους και μάλλον κρίθηκε κατά τέτοιον τρόπο που παρέδωσε την δημαρχία στον κ. Καμίνη. Ο κ. Καμίνης είχε μπροστά του 4 χρόνια. Ότι μπορούσε-και δυστυχώς απεδείχθη ότι δεν ήσαν πολλά- το έδωσε. Κάθε Αθηναίος γνωρίζει σήμερα ποια είναι η κατάσταση στην πόλη και ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος μετρήθηκε και χαρακτηρίζεται  από την συντριπτική πλειοψηφία ως ακατάλληλος.

   • Εμείς λέμε: Αν θέλουμε πραγματικά αλλαγή, αν θέλουμε η Αθήνα να σταθεί ξανά στα πόδια της, να αποκτήσει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση και κυρίως να ξεφύγει από το γκρίζο και το μίζερο, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.
   • Αν έχεις την εμπειρία της κεντρικής πολιτικής σκηνής τότε αντιλαμβάνεσαι ότι δεν χρειάζεσαι μόνο πόρους αλλά κυρίως τρόπους για να αλλάξουν πράγματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: η Αθήνα είναι η πιο σκοτεινή πόλη. Θα μπορούσαμε εδώ και χρόνια να είχαμε κάνει διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό έτσι ώστε η όποια εταιρεία θα αναλάβει την φωταγώγηση της πόλης, από τους συμβατικούς λαμπτήρες θα πάει στους οικολογικούς και αυτό σημαίνει 45% εξοικονόμηση, το 20% το εκχωρείς στην εταιρεία και αυτή ως συμβατική υποχρέωση έχει να βάλει λαμπτήρες ακόμα και εκεί που σήμερα δεν υπάρχουν. Δηλαδή στα πάρκα τα σκοτεινά, στις σκοτεινές γειτονιές. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν μια πόλη είναι πλημμυρισμένη από φως η εγκληματικότητα υποχωρεί. Να λοιπόν ένα μέτρο που δεν θέλει ούτε ένα ευρώ. Αυτό δεν το έκανε ο κ. Καμίνης και παραδέχεται ότι είναι λάθος του και το σημαντικότερο όλων,  τώρα πριν τις εκλογές, κάνει διαγωνισμό για λαμπτήρες  5 εκατ. ευρώ. Θα μπορούσε να είχε γίνει πρώτα από όλα νωρίτερα και το κυριότερο, εμείς μπορούμε να κάνουμε  αυτό το έργο χωρίς να ξοδέψουμε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου, από τα χρήματα δηλαδή των Αθηναίων.

   • Η Αθήνα αυτή τη στιγμή μπορεί να δημιουργήσει εισόδημα από τον τουρισμό και τον πολιτισμό 1, 5 δις ευρώ, που θα σημαίνει 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναδείξουμε την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό.
   • Δεν μπορεί στον Ελαιώνα η στο Βοτανικό μέσα στο ιστορικό κέντρο να φτιάξουμε τζαμί, το οποίο θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη λαθρομετανάστευση, ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο παραεμπόριο. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα διώξουμε και αυτούς τους επισκέπτες που έχουμε σήμερα. Εγώ το τζαμί όχι μόνο δεν το ψήφισα, αλλά εκείνη την ημέρα συνειδητά απουσίαζα για να μην ψηφίσω κάτι το οποίο δεν πίστευα για την πόλη μου.
   • Έχω ακούσει εδώ και δυο μήνες να ψευδολογεί συστηματικά ο κ. Καμίνης ότι το ψήφισα. Τον αποκάλεσα ως πολιτικό ψεύτη και του ζήτησα να ζητήσει συγγνώμη. Δεν το έκανε και θεωρούσα ότι είχε πολιτικό θάρρος για να το κάνει.
   • Η ερώτηση για το τζαμί είναι πολύ συγκεκριμένη. Ναι η όχι στο ιστορικό κέντρο και από εκεί και πέρα θα προτείνουμε εμείς με δική μας ευθύνη άλλες δυο περιοχές οι οποίες θα έχουν πλεονεκτήματα. Έχω συγκροτήσει επιτροπές και μελετούν τις περιοχές ανάλογα με την χωροταξική τους ανάγκη, ανάλογα με τις περιβαλλοντολογικές τους ανάγκες, τις τουριστικές τους ανάγκες έτσι ώστε να δούμε που υπάρχουν τα λιγότερα μειονεκτήματα για την αστική πύκνωση.

   • Ακροδεξιοί είναι οι Αθηναίοι που δεν θέλουν το τζαμί στο ιστορικό τους κέντρο; Η πλειοψηφία δεν το θέλει. Προσβάλουν τους Αθηναίους όταν τους λένε ακροδεξιούς. Το δημοψήφισμα δεν είναι δημοκρατικό; Δεν σημαίνει άμεση δημοκρατία; Αυτό δεν είναι προοδευτικό; Από πότε η άμεση δημοκρατία έγινε ακροδεξιά; Και ποιος είναι αυτός που φοβάται την εμπιστοσύνη των πολιτών; Προφανώς όχι εγώ που το προτείνω. Ο κ. Καμίνης αποφάσισε σε μια νύχτα να προχωρήσει στην χωροθέτηση και φοβάται και δεν εμπιστεύεται τους Αθηναίους. Αυτό δεν είναι άκρως οπισθοδρομικό;

   • Δεν συγκρούομαι με τον κ. Κακλαμάνη ίσα- ίσα που απέφυγα κάθε σύγκρουση μαζί του. Ο κ. Κακλαμάνης συγκρούεται με τον εαυτό του, με την ιστορία του, με τον τρόπο αν θέλετε που ο ίδιος θα έπρεπε να είχε σεβαστεί μια πολιτική διαδρομή. Από εκεί και έπειτα είναι γνωστό ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του και αυτό που λέω εγώ είναι ότι από όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα φαίνεται ότι εμείς διεκδικούμε την είσοδο μας στον δεύτερο γύρο.
   • Αυτό σημαίνει ότι κάθε ψήφος που χάνεται από μας σε μικρότερους συνδυασμούς όπως του κ. Κακλαμάνη βοηθάει τον κ. Καμίνη να παραμείνει στην δημαρχία. Αυτό θέλει ο κ. Κακλαμάνης; Να μείνει ο κ. Καμίνης στην δημαρχία; Εγώ δεν θα ακολουθήσω την σύγκρουση που επιδιώκει ο κ. Κακλαμάνης γιατί αυτή η σύγκρουση δεν έχει κανένα νόημα γιατί εγώ συγκρούομαι μόνο με τα προβλήματα της Αθήνας.

  • Παραιτήθηκα με δική μου πρωτοβουλία για να έχω την ελευθερία να συγκρουστώ. Να προχωρήσω με ρίξεις και τομές. Είτε η σύγκρουση αυτή αφορά τον κ. Σαμαρά είτε έχει να κάνει με τον κ. Τσίπρα. Και θα αγκαλιάσω είτε τον κ. Σαμαρά είτε τον κ. Τσίπρα, αν είναι για το καλό της Αθήνας.
  • Έχω προτείνει έναν “ ειρηνικό δακτύλιο” στην Αθήνα. Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου και Πανεπιστημίου να είναι ένας χώρος όπου δεν θα επιτρέπονται οι διαδηλώσεις παρά μόνο στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να σταματήσει ο πολίτης να είναι όμηρος τις μισές μέρες του χρόνου από διάφορους διαδηλωτές. Ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε σε αυτή τη θέση ότι η Αθήνα ανήκει στους διαδηλωτές.

Comments are closed.