• 2014_04_28_aris_spiliotopoulos_koinwnia_wra_mega

  Α.Σπηλιωτόπουλος: Η ψαλίδα κλείνει, η κάλπη στις 18 ειναι δημοψήφισμα

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « Αθήνα Μπορείς»  Αρης Σπηλιωτόπουλος, στην πρωινή εκπομπή « Κοινωνία Ώρα Μega»
  με τον Γιώργο Οικονομέα και το Δημήτρη Καμπουράκη μεταξύ άλλων τόνισε :

  • Η Αθήνα το Σαββατοκύριακο όφειλε να γιορτάσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό, γιατί είναι μια ομάδα συνδεδεμένη απόλυτα με την ιστορία και τη μνήμη της Αθήνας. Θα έκανα αυτό που θα έκανε και ο Πειραιάς, αν κέρδιζε η δική του ομάδα. Πάντα ο Δήμος συμμετέχει στη γιορτή μιας ομάδας του, όταν αυτή κατακτά έναν τίτλο. Ο κ. Καμίνης όμως, δεν άναψε ούτε τα φώτα.

  • Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και δημιουργούν την ανάγκη για αλλαγή σελίδας στον Δήμο της Αθήνας. Η ψαλίδα έκλεισε , ο απερχόμενος Δήμαρχος έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20 % και η μικρή διαφορά οφείλεται στο ότι στους δικούς μας συνδυασμούς, δεν υπάρχει ενότητα. Κατά την δική μου εκτίμηση ήρθε η ώρα να πάμε πια ενωμένοι στην κάλπη, διότι η κάλπη στις 18  Μαΐου έχει και χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Ναι ή όχι στα προβλήματα, ναι ή όχι στην απελθούσα Δημοτική Αρχή.

  • Καμία ανοχή στο παραεμπόριο. Θα ξηλωθεί στη βάση του. Καταστροφή των προϊόντων παραεμπορίου άμεσα. Πως; Με σπρέι και κάψιμο των παράνομων προϊόντων.
  • Εκανα  πρόταση στον Υπουργό κ. Δένδια και έγινε  αποδεκτή. Στόχος είναι να συγκροτηθεί ειδικό Σώμα με βάση την πρώην Δημοτική Αστυνομία που κινούνται στο Υπουργείο Προστασίας  του Πολίτη,  να εκπαιδεύονται από αξιωματικούς  της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν ειδικό σήμα και ειδικές αρμοδιότητες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καταστολή και η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. Το Σώμα θα το διοικεί το Υπουργείο Προστασίας, αλλά στη διοίκηση θα υπάρχει και εκπρόσωπος του Δήμου για καλύτερο συντονισμό .

   

  • Είμαι ένας άνθρωπος που με γενναιότητα παραιτήθηκα- ίσως από τους λίγους- βλέπω κάθε μέρα στο πεζοδρόμιο προβλήματα που δεν είναι ούτε ακροδεξιά, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, είναι προβλήματα που τα έχουν όλοι και θέλουν λύσεις. Οι λύσεις δεν έχουν χρώμα.

  • Θα κάνω δημοψήφισμα για την χωροθέτηση του τζαμιού. Σε κάθε περίπτωση, το που θα γίνει, έχει να κάνει με την κοινωνία των πολιτών. Δεν θα πει ο Καμπουράκης, ο Οικονομέας ή ο Καμίνης -ο οποίος ξαφνικά θέλει το τζαμί στο κέντρο της Αθήνας- που θα γίνει .
  • Το τζαμί δεν θα γίνει στο ιστορικό κέντρο που θέλει ο κ. Καμίνης. Ημουν  ένας από τους ελάχιστους που συγκρούστηκε με την παράταξη του για το ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας όλων. Ο πρώτος, που έχει πάρει το κόστος, για να υπερασπιστεί ατομικά δικαιώματα, είμαι εγώ. Αυτό που προτείνω είναι  άμεση δημοκρατία με τοπικά δημοψηφίσματα . Αυτό είναι προοδευτικό και απορώ με «αριστερές» δυνάμεις που στο θέμα της άμεσης δημοκρατίας και των τοπικών δημοψηφισμάτων βγάζουν τέτοιες ανακοινώσεις  και είναι οι  ίδιες  δυνάμεις, που πρότειναν δημοψήφισμα για το αν θα μείνουμε ή όχι στην Ευρώπη.

  • Θα δούμε την εφαρμογή της μελέτης της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου ενδεχομένως αν υπάρχει διχογνωμία.  Αυτό είναι  ένα  ζήτημα  που πάλι   μπορεί να λυθεί με δημοψήφισμα. Έχω το μοντέλο του συμμετοχικού Δήμου στο μυαλό μου.
  • Είμαι ένας άνθρωπος που δούλεψε ως Υπουργός Τουρισμού και στον ένα χρόνο που έμεινε στην τουριστική ανάπτυξη τα 7 δις τα έκανα 12δις. Αν αυτό μπόρεσα να το κάνω για την Ελλάδα, θα μπορέσω πολύ περισσότερο για την Αθήνα. Υπάρχει οργανισμός προβολής που προσπαθεί να κάνει την δουλειά του αλλά δυστυχώς δεν του εξασφαλίζει ούτε καν μια παρουσία . Και μιλώ συγκεκριμένα. Στο Βερολίνο δεν υπήρχε καμία παρουσία της Αθήνας.

Comments are closed.