• 2014_05_16_aris_spiliotopoulos_dimosia_tileorasi

  Α.Σπηλιωτόπουλος: Καμία ψήφος χαμένη

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς» Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ στην εκπομπή «ΕΞΙ/ΔΕΚΑ», μεταξύ άλλων τόνισε:

  · Οι πολίτες πρέπει οπωσδήποτε να πάνε να ψηφίσουν, ειδικά αυτή την Κυριακή στις 18 Μαΐου , διότι πολλά κρίνονται στον πρώτο γύρο. Αν κάποιος πολίτης θέλει να στείλει μήνυμα αποχής, γιατί είναι δυσαρεστημένος ενδεχομένως με τις πολιτικές παρατάξεις, αυτό μπορεί να το κάνει στις ευρωεκλογές, αλλά όχι για τη μάχη της γειτονιάς του, όχι για την πόλη του.

  · Με τον κ. Κακλαμάνη δεν με χωρίζει τίποτα. Έχει κάνει μια προσωπική επιλογή. Έχω στείλει μήνυμα σε όλους τους φίλους, που μέχρι χθες τον υποστήριζαν, ότι τα πράγματα είναι κρίσιμα και δύσκολα. Κάθε ψήφος στον κ. Κακλαμάνη, που δεν βλέπουμε να μπαίνει στο δεύτερο γύρο και αυτό αποτυπώνεται σε μια σειρά δημοσκοπήσεων και τους 3 μήνες, δείχνει ότι αυτή η ψήφος είναι χαμένη. Τι νόημα έχει να λάβει ένα ποσοστό 6 ή 7%, από την στιγμή που η ψήφος τελικώς στην πράξη δεν μετράει, αφού δεν βάζει τον κ. Κακλαμάνη στο δεύτερο γύρο;Η κάθε ψήφος είναι καθοριστική για μας γιατί αυτός που εμφανίζει τις περισσότερες πιθανότητες εισόδου στο δεύτερο γύρο, είμαι εγώ.Αν θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο Αθηναίων, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δώσουμε τη μάχη της νέας πνοής, της αλλαγής σελίδας στο Δήμο της Αθήνας.Αν επιμείνουν οι διάφοροι φίλοι μας σε μικρούς συνδυασμούς του ευρύτερου χώρου, η ψήφος τους δεν έχει υπεραξία και το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούν την καταστροφική για την Αθήνα δημοτική αρχή του κ. Καμίνη τον κ. Καμίνη. Αυτό θα σημάνει την καταδίκη της Αθήνας για άλλα 5 χρόνια. Αυτό θέλουν;

  · Τη μία υποστηρίζουν, ότι δεν έχουμε πρόταση και την άλλη συζητούν προτάσεις και θέσεις του συνδυασμού μας.

  · Το πρόγραμμά μας είναι ολοκληρωμένο, αποτελείται από 200 σελίδες, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

  · Ο κ. Καμίνης και ο κ. Σακελλαρίδης έχουν μία συγκεκριμένη πρόταση για την Αθήνα, η οποία είναι ίδια. Δύο πρόσωπα, μια πολιτική. Η πολιτική των τζαμιών, η πολιτική της λαθρομετανάστευσης, της νομιμοποίησης με τη χωροθέτηση του παραεμπορίου, η πολιτική που υποστηρίζει ότι το πότε θα κλείνει η Αθήνα για διαδηλώσεις θα το αποφασίζουν οι ίδιοι οι απεργοί.

  · Τέρμα στη λαθρομετανάστευση. Δεν μπορούμε να είμαστε άλλο ξένοι και μετανάστες στην ίδια μας την πόλη και γειτονιά.

  · Τέρμα στο παραεμπόριο και αυτό μπορεί να γίνει με σπρέι καταστροφής και υψικάμινο, για να μην επιστρέφεται το προϊόν πίσω στην αγορά.

  · Προτείνουμε ειδική αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας για να νιώθει ο πολίτης ασφαλής. Συγκεκριμένα, προτείνουμε τη δημιουργία Ειδικού Σώματος, το οποίο το έχουμε ονομάσει «Σώμα Αθηνά», και θα απαρτίζεται από τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, με κατασταλτικές αρμοδιότητες, ειδική στολή και σήμα.

  · Έχω προτείνει το «δακτύλιο κοινωνικής ειρήνης,» που θα αποτελείται από τους 3 κεντρικούς δρόμους: Σταδίου- Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας, όπου δεν θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, παρά μόνο σε τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Δεν μπορεί κάθε μικρή ομάδα να διεκδικεί τα δίκαιά της εις βάρος των πολλών. Δεν μπορεί τις μισές μέρες του χρόνου να είναι κλειστά τα μαγαζιά.

  · Έχουμε προτείνει ότι η ευθύνη πρέπει να μοιράζεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στο Δήμο της Αθήνας. Δεν μπορούν 50 άτομα να κλείνουν το δρόμο, να διαδηλώνουν στο πεζοδρόμιο. Το μπάχαλο αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί γονατίζει οικονομικά την πόλη μας και απαξιώνει τις ακίνητες περιουσίες και τον εμπορικό κόσμο.

  · Δεν ήρθα από το πουθενά. Ήμουν Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. Από τα 7 δισ. έσοδα από τον τουρισμό τα έφτασα στα 12 δισ. Συνεπώς από την στιγμή που κατάφερα να φέρω λεφτά για τη χώρα, θα μπορέσω και για την Αθήνα. Θα δημιουργήσω τις συνθήκες για 1,5 δισ. παραπάνω χρήματα στην Αθήνα, που σημαίνει 50.000 θέσεις εργασίας.

  · Δεν τα περιμένω όλα έτοιμα από την κυβέρνηση. Αναλαμβάνω την ευθύνη ως Δήμος μαζί με τον ιδιωτικό τομέα να δημιουργήσω 50.000 θέσεις εργασίας, έτσι ώστε οι πολίτες να μην συνωστίζονται στα συσσίτια της ντροπής για τη φασολάδα, αλλά να έχουν τη δική τους δουλειά και αξιοπρέπεια. Επίσης έτσι θα ξανακερδίσουμε τους νέους, ώστε να μην φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό.

  · Στο Υπουργείο Παιδείας έμεινα ένα χρόνο. Έδωσα δωρεάν υπολογιστές με κοινοτικά χρήματα, που εκταμίευσα με πρόγραμμα σε όλους τους μαθητές του Γυμνασίου σε όλη την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι έχω τις κατάλληλες γνωριμίες και την τεχνογνωσία για το πώς να δεσμεύω πόρους. Με τους κατάλληλους πόρους θα δημιουργήσουμε έργα υποδομής στην Αθήνα.

  · Δημιούργησα τη λεγόμενη εκπαιδευτική κοινωνική ειρήνη και κατέληξα στην σύνθεση νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες στη Βουλή. Ξέρω λοιπόν να συνθέτω.

  · Δεν μου ζήτησε κανείς να παραιτηθώ. Την ημέρα που γεννήθηκε η παράταξη μου, αποφάσισα να παραιτηθώ από το βουλευτικό μου αξίωμα και τόλμησα να αποποιηθώ από τα συμφέροντα, τα προνόμια και τη σιγουριά της βουλευτικής έδρας. Αυτό το έκανα για να αφοσιωθώ στη μάχη της Αθήνας και για να μπορώ να συγκρουστώ και να αγκαλιάσω τον κ. Σαμαρά, τον κ. Τσίπρα για το καλό της Αθήνας. Για μένα είναι το ίδιο, αφού ο λαός τους έδωσε θεσμικές αρμοδιότητες.

  · Αναφορικά με το τέμενος στο δημοψήφισμα θα προταθούν δύο συγκεκριμένες περιοχές. Αυτή την στιγμή υπάρχει ειδική επιτροπή, που συγκρότησα και μελετάει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Εχω στο μυαλό μου δύο περιοχές, αλλά δεν θέλω να τις αναφέρω, προκειμένου να μην προκαταβάλλω στην επιτροπή.

   

Comments are closed.