• 2014_04_12_aris_spiiotopoulos_prwini_enimerosi_dimosia_tileorasi

  Α. Σπηλιωτόπουλος : Ο κ. Καμίνης κλυδωνίζεται και χάνει την ψυχραιμία του

  O υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς»  Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» στη Δημόσια Τηλεόραση, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο κ. Καμίνης εξαπέλυσε χθες μια βαρύτατη επίθεση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, που θύμιζε τα όσα έκανε ο κ. Πάγκαλος εναντίον του κ. Αβραμόπουλου την παλιά εποχή. Ο κ. Καμίνης και το κόμμα του εξακολουθούν και παραμένουν με την ίδια λογική και την ίδια νοοτροπία, και εξαπολύουν προσωπικές επιθέσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη κάθε φορά που αισθάνονται ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

  Κάτι προφανώς τον έχει κλυδωνίσει γιατί βλέπω ότι χάνει την ψυχραιμία του. Πίστευα ότι θα είναι πιο εγκρατής. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος τα προβλήματα είναι τόσο πολλά και τόσο σύνθετα που πρέπει να συνεργαστούμε. Στη δική του επίθεση εγώ έδωσα χέρι συνεργασίας για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα. Τα προβλήματα της Αθήνας δεν έχουν χρώμα. Κακώς ο κ. Καμίνης κομματικοποιεί τις εκλογές, κακώς χρησιμοποιεί τις ίδιες προσφιλείς  τακτικές που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν.

   

  • Τη χρονιά που ήμουν εγώ Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης είχε τη μεγαλύτερη ροή επισκεπτών η Αθήνα.

  Για να έρθουν επισκέπτες στην Αθήνα πρέπει να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε  την Αθήνα τουριστικά, πρέπει η Αθήνα να αλλάξει όψη.

   

  • Ένα μεγάλο πρόβλημα της Αθήνας είναι το πρόβλημα λαθρομετανάστευσης και ασφάλειας.

  Όταν σκάει μια βόμβα στο κέντρο της Αθήνας, αυτό κλυδωνίζει την ασφάλεια, και αυτό είναι ένα ζήτημα που ο Δήμαρχος με τα αντίστοιχα Υπουργεία θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπίσει ξεκινώντας μια ολόκληρη εκστρατεία , με συγκεκριμένη αστυνόμευση, με κάμερες εκεί όπου πρέπει να υπάρχουν, με μηδενική ανοχή στο έγκλημα.

  Λειτουργώ ως να έχω εκλεγεί. Επισκέφθηκα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και δεσμεύθηκε περίπου 600 άτομα, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, που εκπαιδεύονται από Έλληνες αξιωματικούς, να αποτελέσουν ειδικό σώμα, με ειδική στολή και να έχουν αρμοδιότητες καταστολής.

   

  • Είμαστε σε μια ομηρεία από τις διαρκείς κινητοποιήσεις όπου γονατίζουν τους καταστηματάρχες, γονατίζουν το εμπόριο, μπαίνουν λουκέτα και χάνονται θέσεις εργασίας. Το πρόβλημα της πόλης μας είναι ότι ζούμε στη δεκαετία του ’50. Όπως φεύγανε στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά οι συγγενείς μας, αυτό συμβαίνει και τώρα.

  Η Αθήνα έχει βιώσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη την κρίση.

  Έχει εξαντληθεί το περιθώριο, ήδη πάμε στην παράταση (για τα έργα του ΕΣΠΑ), σε λίγο τα περισσότερα έργα θα καταπέσουν. Είναι 7,89%. Αυτό είναι το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής.

  Ο κ.Καμίνης διαρκώς επαναλαμβάνει το «λεφτά υπάρχουν». Αυτό το έχουμε ξανακούσει από τον μέντορά του,  τον πολιτικό του προστάτη, τον Γ. Παπανδρέου. Τότε που ήταν μαζί στο Σύνταγμα και πανηγυρίζανε τη νίκη τους επί της Αθήνας.

  Τώρα ακούω συνεχώς τον κ. Καμίνη και λέει συνεχώς ότι λεφτά υπάρχουν. Πού πήγανε στην πόλη; Αν λεφτά υπάρχουν γιατί επί της κεντρικής πλατείας Κολωνού το γήπεδο μπάσκετ εδώ και 3 χρόνια είναι με λουκέτο γιατί δεν δίνει ο Δήμος 9.000 ευρώ; Αν λεφτά υπάρχουν γιατί δεν στόλισε τα Χριστούγεννα την Αθήνα; Είναι δυνατόν κάθε δύο ημέρες τα μαγαζιά της Αθήνας να παραμένουν κλειστά; Από τις τελευταίες 4 ημέρες μόνο σήμερα θα δουλέψουν.

   

   

  Ο Δήμαρχος Γ. Καμίνης  ανέχεται το παραεμπόριο. Τι θα κάνω εγώ; Καταστροφή των προϊόντων παραεμπορίου. Σπρέι καταστροφής με επί τόπου καταστροφή όλως των προϊόντων παραεμπορίου.

  Υπάρχουν ημέρες που είναι δικαιολογημένες και ημέρες που είναι αδικαιολόγητες. Δεν μπορούν όσο δίκιο και να έχουν 20-30 άτομα αντί να είναι στο πεζοδρόμιο να κόβουν την Αθήνα στα δύο. Αυτή η αναρχία και ασυδοσία θα πρέπει να τερματιστεί. Βεβαίως τις γενικές απεργίες και τα συλλαλητήρια τα σέβεσαι. Εκείνες τις συγκεντρώσεις που έχουν άδεια τις σέβεσαι.

  Πρότασή μου είναι η άδεια να μεταφερθεί στο Δήμο της Αθήνας για τις συγκεντρώσεις.

   

  • Ο κ. Καμίνης πρέπει να επιδείξει ένα έργο. Το μόνο έργο που είπε χθες είναι ότι θα κάνει τη Βαρβάκειο Αγορά επειδή είναι κρεαταγορά και τον ενοχλεί η μυρωδιά! ;Να την αναβαθμίσουμε, ναι. Να γίνει σύγχρονη, με καλά προϊόντα, με φθηνά προϊόντα και πώς θα είναι αισθητικά που μπορεί να επιτρέψει ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

   

  • Δεν μπορούμε να  συνεχίσουμε να έχουμε επαγγελματίες δημάρχους.

   


  • Μόνο ακροσυντηρητικός δεν είμαι. Το πού θα γίνει το τζαμί θα το αποφασίσουν οι δημότες της Αθήνας.

Comments are closed.