• 30_06_2014_aris_spiliotopoulos_synenteuksi

  Α.Σπηλιωτόπουλος: Παραμένω μάχιμος και θα μιλήσω όταν πρέπει

  Συνέντευξη επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς» στην Κυριακάτικη Δημοκρατία και τον Αλέξανδρο Διαμάντη:

  Την ισότιμη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ, παρά το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη υστερεί στην εκλογική αριθμητική, στηλιτεύει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αρης Σπηλιωτόπουλος.

  Παράλληλα αν και ομολογεί στην «κυριακάτικη δημοκρατία», ότι ο κος Χαρδούβελης «προέρχεται από το περιβάλλον του κου Σημίτη και της περιόδου του Χρηματιστηρίου» περιμένει να δει τα πεπραγμένα του. Εκτιμά ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος παραμένει «ενεργός και μάχιμος».

  Επίσης ο κος Σπηλιωτόπουλος διαπιστώνει «αρρυθμίες» στην εικόνα της κυβέρνησης και μιλά για τη μη υπουργοποίησή του. «Δεν είναι ευχάριστο όταν δεν σε επιλέγουν» λέει, μολονότι αντιλαμβάνεται ότι είναι «δικαίωμα του πρωθυπουργού να κάνει τις κυβερνητικές επιλογές της αρεσκείας του». Ακόμα διαμηνύει ότι η περιφέρειά του είναι η Β” Αθήνας και τέλος, σε ότι αφορά την κόντρα του με τον προερχόμενο από τη Ν.Δ Νικήτα Κακλαμάνη σημειώνει ότι «έγινε πολύς καβγάς για το τίποτα».

  Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σας είχε υποσχεθεί ότι θα συμμετέχετε στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Κάτι τέτοιο όμως τελικά δεν έγινε. Τι νιώθετε; Πικρία, εκνευρισμό, απογοήτευση;

  Ας είμαστε ρεαλιστές. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πρωθυπουργού να κάνει τις κυβερνητικές επιλογές της αρεσκείας του. Στο τέλος τέλος ο ίδιος έχει και το κόστος των επιλογών. Σε ό,τι με αφορά δεν συνηθίζω να αποκαλύπτω το περιεχόμενο των συζητήσεων μου ούτε να δημοσιοποιώ τα συναισθήματά μου, γιατί δεν αφορούν κανέναν, όταν μπροστά μας έχουμε τόσες προκλήσεις και οι πολίτες τόσα προβλήματα.

   

  Εκλέγεστε βουλευτής επί 14 συναπτά έτη. Για πρώτη φορά μετά και την παραίτησή σας, προκειμένου να διεκδικήσετε τον Δήμο της Αθήνας, είστε εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής. Έχετε σκοπό να κρεμάσετε τα παπούτσια σας ή στο μυαλό σας έχετε κάτι διαφορετικό;

  Στο μυαλό μου είχα και έχω την Αθήνα. Έδωσα τον αγώνα μου και κατέθεσα την ψυχή μου. Ως βουλευτής δεν έχασα, αλλά παραιτήθηκα. Ίσως και να μην το αξιολόγησαν οι Αθηναίοι όπως θα έπρεπε. Στη συνείδησή μου είμαι καλά, γιατί αισθάνομαι ότι έκανα ότι μπορούσα. Προφανώς παραμένω ενεργός και μάχιμος. Όλα τα σκέφτομαι, τα πάντα προσμετρώ και θα μιλήσω όταν πρέπει.

   

  Που θα είστε υποψήφιος; Στην Α” ή στη Β” Αθηνών;

  Ήμουν βουλευτής Β” Αθηνών. Αυτή είναι η περιφέρειά μου. Αν θα είμαι πάλι υποψήφιος εκεί ή όχι, είναι νωρίς να αποφασιστεί και αφορά το πώς σκέφτομαι εγώ το μέλλον μου και ο πρωθυπουργός το συμφέρον της παράταξης.

   

  Σχεδόν όλη η Β” Αθηνών έχει υπουργοποιηθεί. Εσείς ήσασταν και είστε απέξω, σας προβληματίζει;

  Ας είμαστε ειλικρινείς. Προφανώς και δεν είναι ευχάριστο όταν δεν σε επιλέγουν. Υπήρξα υπουργός, εκπρόσωπος και αξιολογήθηκα ως δημοφιλές στέλεχος για υποψήφιος για τη μεγαλύτερη μάχη, τη μάχη της Αθήνας. Η παράταξη αναγνώρισε αυτές τις ικανότητες. Αν έχουν δίκιο και τις έχω, με προβληματίζει ότι θα μπορούσα να προσφέρω, όχι τώρα αλλά και στα προηγούμενα κυβερνητικά σχήματα.

   

  Αν σας πρότεινε ο πρωθυπουργός να αναλάβετε έναν μεγάλο δημόσιο οργανισμό τι θα του λέγατε;

  Δεν μου έχει προτείνει κάτι. Συνεπώς, ας μην κάνουμε άχαρες, άκαιρες υποθέσεις εργασίας, που δεν ωφελούν κανένα.

   

  Πώς θα κρίνετε το ενδεχόμενο να είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

  Δεν νομίζω ότι σήμερα, σ” αυτήν την πολιτική συγκυρία, που είναι δύσκολη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, και επαναλαμβάνω δύσκολη, όχι ανέφικτη, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και χωρίς άμεση εκλογή από τον λαό, ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να είναι ο κατάλληλος υποψήφιος.

   

  Οι πολίτες της Αθήνας σας όρισαν στην αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου. Θα παραμείνετε εκεί ως επικεφαλής του συνδυασμού ή σκέφτεστε να αποχωρήσετε;

  Ήρθα για να μείνω. Όπως άλλωστε δεσμεύτηκα.

   

   

Comments are closed.