• 2014_06_03_aris_spiliotopoulos_mega

  Α.Σπηλιωτόπουλος: Στη μάχη που δώσαμε υπήρχαν πολλοί που μας στήριξαν και κάποιοι που έκαναν δημόσιες σχέσεις

  Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς» Αρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας σήμερα στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους  Δημήτρη Καμπουράκη – Γιώργο Οικονομέα  μεταξύ άλλων τόνισε:

  «Αν δεν υπήρχε ο  συνδυασμός του κ. Κακλαμάνη, αν δεν υπήρχε αυτή η εμμονή του και το 6%  που τελικώς πήρε, κάτι που δεν του προσέθεσε τίποτα αλλά δυστυχώς αφαίρεσε από εμάς κομμάτι του στενού κομματικού πυρήνα, θα ήμασταν πρώτοι με διαφορά και θα είχαμε μπει στο δεύτερο γύρο, με όλες τις πιθανότητες ανοιχτές.»

  Η υποψηφιότητα Κακλαμάνη ευθύνεται που μείναμε έξω από τον δεύτερο γύρο.  Αν ο κ. Κακλαμάνης βλέποντας το μονοψήφιο ποσοστό που συγκέντρωνε έβαζε πέρα το όποιο γινάτι κι είχε δεχτεί αυτό που του είχα προτείνει στη μέση της προεκλογικής περιόδου, μέσω  κοινού  φίλου που εμπιστεύεται, ότι εγώ για την παράταξη κάνω τα πάντα και αν είναι για να κερδίσει η παράταξη, εγώ κάνω πίσω και ενώναμε τις δυνάμεις μας να κερδηθεί η μάχη της Αθήνας γιατί πρέπει να αλλάξει σελίδα η Αθήνα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.

  Είχα προτείνει  στον Νικήτα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας γινόταν αυτός Δήμαρχος. Έδειξα σ” αυτή τη μάχη, ότι δεν είχα καμία μα καμία, προσωπική φιλοδοξία και προσωπική στρατηγική. Η ατζέντα που βάλαμε ήταν η πιο ρεαλιστική ατζέντα και είχε να κάνει με τα πραγματικά προβλήματα της Αθήνας.

   

   

  Κανείς δεν μπορεί να υποδείξει στον πρωθυπουργό τι επιλογές θα κάνει. Δεν θα γίνω σαν κάποιους  που περιφέρονται στα κανάλια και υποδεικνύουν στον πρωθυπουργό τι επιλογές θα κάνει.

  Η κα Βούλτεψη ήταν κατηγορηματική.  Προφανώς η ίδια υποδεικνύει αποφάσεις στον πρωθυπουργό για να είναι τόσο κατηγορηματική. Γιατί ξέρω ότι ο ανασχηματισμός είναι προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού. Ή η κα Βούλτεψη γνωρίζει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού ή είναι σε θέση να του επιβάλει τις απόψεις της.

  Στο δικό μου μυαλό δεν χωράει το γεγονός ότι η κα Βούλτεψη στον προηγούμενο ανασχηματισμό θεώρησε πολύ μικρή τη θέση του υφυπουργού και αρνήθηκε  και σήμερα  υποδεικνύει στον πρωθυπουργό τι θα κάνει. Επίσης δεν χωράει στο μυαλό μου το ότι η κα  Βούλτεψη, οι οποία ήταν από τους συναδέλφους  που είχαν προσωπικές στρατηγικές και έκαναν δημόσιες σχέσεις με τον κ. Κακλαμάνη σήμερα να μιλάει για επιτυχημένους ή αποτυχημένους, που όχι μόνο τη μάχη  δεν την έδωσε αλλά έκανε τα πάντα για να μην κερδηθεί η μάχη από τα πρόσωπα της παράταξης. Το θεωρώ το λιγότερο  θράσος. Δεν βγήκε ανοιχτά η ίδια αλλά στελέχη της έστελνε στον κ. Κακλαμάνη και το ξέρει όλη η Αθήνα αυτό. Κι ήταν «κοινοβουλευτική εκπρόσωπος» εντός εισαγωγικών της Ν.Δ.  To να  μιλάει για αποτυχία εκείνη η  οποία συνέβαλε τα μέγιστα για να μην πάει καλά η παράταξη είναι τουλάχιστον θράσος. Με ποια ατζέντα και  με ποιο σκοπό το έκανε;

   

  Στη μάχη που δώσαμε υπήρχαν  πολλοί που μας στήριξαν και κάποιοι που έκαναν δημόσιες σχέσεις με ανθρώπους, οι οποίοι υπονόμευαν τις τελικές επιλογές της παράταξης με σκοπό η Ν.Δ να μην πάει καλά στις εκλογές. Δεν ξέρω τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους για την επόμενη των εκλογών αλλά ευτυχώς δεν τους βγήκε. Μιλάω για στελέχη, για βουλευτές της Ν.Δ. και της Α και της Β Αθηνών. Υπήρχαν πολλοί που είχαν προσωπικές στρατηγικές, έκαναν δημόσιες σχέσεις με τα αντάρτικα ψηφοδέλτια και στήριζαν ή τον κ. Σγουρό από τον πρώτο γύρο για να μην πάει καλά ο κ. Κουμουτσάκος ή τον κ. Κακλαμάνη στο Δήμο της Αθήνας.  Αυτό είναι γεγονός και τους ξέρουμε ποιοι είναι. Όλο το κόμμα τους ξέρει. Κι οι πολίτες της Αθήνας τους ξέρουν. Εγώ σας λέω ποια είναι η πραγματικότητα την οποία βιώσαμε.

  Το ευτύχημα σ” αυτή τη μάχη ήταν που είχα δίπλα μου τον πρωθυπουργό και γι” αυτό εγώ δημόσια τον έχω ευχαριστήσει, είχα τους συνεργάτες του, είχα τον διευθυντή του γραφείου του, κι από κει κι έπειτα κάποια στελέχη της Ν.Δ. που πραγματικά με βοήθησαν με όλη τους της καρδιά και με όλη τη δύναμη.

   

  Η Ν.Δ. έχασε δεν χωρά καμία αμφιβολία αλλά δεν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα να θέτει ζήτημα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες άρα αστάθεια και περιπέτειες. Ούτε δικαιούται η Ν.Δ. να επαναπαύεται προφανώς διότι μέσα από αυτό το αποτέλεσμα υπήρξε το μήνυμα για πίστωση χρόνου, για άμεση αναδιάταξη πολιτικών. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ισορροπημένο αποτέλεσμα.

  Επενδύσεις και ρευστότητα στην αγορά το επόμενο στοίχημα της Κυβέρνησης

  Είμαι ένας  άνθρωπος που πιστεύει στην σύνθεση ιδεών και απόψεων δεν είμαι δογματικός. Αλλοίμονο αν σήμερα το 2014 προσδιοριζόμαστε με βάση ετικέτες της επίπεδης διάκρισης του χθες. Για μένα αυτά είναι ξεπερασμένα μοντέλα. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι σημερινές ανάγκες απαιτούν πολιτικό ρεαλισμό. Πολιτικό πραγματισμό.

  Η Ν.Δ είναι και θα πρέπει να παραμείνει ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό μια παράταξη σύγχρονη που οφείλει να συνθέτει και να δίνει προτάσεις σύγχρονες και ρεαλιστικές.

Comments are closed.