• aris real 3

  Α.Σπηλιωτόπουλος: Θέλω να ενώσω και όχι να διχάσω τον κόσμο της παράταξης

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» Άρης Σπηλιωτόπουλος, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL 97,8 στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα και μεταξύ άλλων τόνισε:

  Εγώ δεν έχω αρνηθεί και δεν είχα υπόψιν μου καμία πρόσκληση που να αφορά όλους τους συμμετέχοντες, σχετικά με το debate των δημάρχων. Δεν θα ήταν κομψό για κανέναν μας, μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη για την Αθήνα, όταν προερχόμαστε από τον ίδιο χώρο να δώσουμε ένα θέαμα, σε κάποιους ανθρώπους που πίστευαν και πιστεύουν στον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχομαι, ότι εμείς δεν σεβόμαστε τους αγώνες τους για ενότητα, δεν σεβόμαστε το γεγονός ότι στην πιο δύσκολη αυτή στιγμή, οι ίδιοι έχουν παραμείνει και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σ’ αυτή την παράταξη.

   

  · Σε μια αναμέτρηση εκ των πραγμάτων όσο κι αν θες να μην πικράνεις τους ανθρώπους από τους οποίους προέρχεσαι, προφανώς θα πρέπει να ασκήσεις κάποια κριτική για τα πεπραγμένα του πρώην δημάρχου και να εξηγήσεις, γιατί οι Αθηναίοι τον καταψήφισαν. Κατά τη δική μου εκτίμηση δεν έχουν να κάνουν με το σήμερα και το αύριο της Αθήνας ανήκουν στο παρελθόν.

  · Δεν υπήρξε, κάποια αντίστοιχη πρόσκληση να βρεθούμε όλοι οι υποψήφιοι μαζί όσοι συμμετέχουμε στις εκλογές, δεν υπήρξαν κάποιοι κανόνες αντίστοιχα.

  · Εγώ είχα επισκεφθεί τη διοίκηση της ΕΡΤ, τον κ. Προκοπάκη τότε και του είχα πει ότι πάμε για την μεγαλύτερη μάχη στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, δεν είναι δυνατόν να μην οργανωθεί με όρους τηλεοπτικής αναμέτρησης, κι όπως γίνεται και στις εθνικές εκλογές, μια ή δύο μεγάλες συζητήσεις με όλους τους υποψηφίους για τα καυτά θέματα της Αθήνας για να μάθουν όλοι, αλλά με κανόνες συμμετοχής και διεξαγωγής συζήτησης, ποια είναι τα προβλήματα της Αθήνας.

  · Όταν έχεις μπροστά σου τη μεγαλύτερη μάχη, τη μάχη της Αθήνας και μπροστά σου υπάρχει ένα αίτημα που προέρχεται, από το 80% των Αθηναίων να αλλάξει σελίδα ο Δήμος της Αθήνας, γιατί θεωρούν κατά 80% σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ότι απέτυχε η σημερινή Δημοτική Αρχή, τότε δεν είναι δυνατόν σ’ αυτή τη μάχη να μην είμαστε ενωμένοι. Δεν είναι δυνατόν να επιμένουμε σε κάποιους συνδυασμούς που προέρχονται διασπαστικά από το δικό μας χώρο, οι οποίοι έχουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών και όλους αυτούς τους μήνες μονοψήφια ποσοστά, που σημαίνει ότι δεν μπαίνουν αυτοί οι συνδυασμοί στο δεύτερο γύρο, άρα σ’ αυτή την περίπτωση κάθε ψήφος σ’ αυτούς τους συνδυασμούς χάνει την υπεραξία της. Γιατί δεν αθροίζεται με τις δικές μας δυνάμεις για να καταφέρουμε να περάσουμε δυνατά στον δεύτερο γύρο για ν’ αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο της Αθήνας.

  · Εάν γίνει το ατύχημα, κι εξαιτίας της χαμένης ψήφου, εξαιτίας της πολυδιάσπασης και των μικρών αυτών συνδυασμών, που από μόνοι τους δεν περνούν στον δεύτερο γύρο και αποδυναμώσουν με αυτό τον τρόπο τη δική μας προσπάθεια τότε το δίλημμα θα είναι ανάμεσα στην κεντροαριστερά και την αριστερά. Αν επιμείνουν οι φίλοι μας, να ψηφίζουν χωρίς υπεραξία μικρότερους, συνδυασμούς που σίγουρα δεν περνάνε στον δεύτερο γύρο, ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι το δίλημμα στο δεύτερο γύρο, θα είναι μεταξύ κεντροαριστεράς και αριστεράς , μεταξύ κ. Καμίνη, και κ. Σακελλαρίδη; Είναι δύο πρόσωπα διαφορετικά αλλά μία πολιτική.

   

  · Ο κ. Καμίνης ήταν απών τα τέσσερα χρόνια που μας πέρασαν. Η πιο αποτυχημένη και απούσα Δημοτική Αρχή. Ας πουν οι Αθηναίοι ένα έργο που έκανε στα τέσσερα χρόνια στον Δήμο της Αθήνας.

  Πέρασε τέσσερα χρόνια από την Αθήνα και δεν άφησε απολύτως τίποτα. Σε τηλεοπτική αναμέτρηση που έγινε τον ρώτησα 4 – 5 φορές να μου πει ένα έργο και είχε πολύ μεγάλη αδυναμία να καταγράψει ένα ουσιαστικό έργο στο Δήμο της Αθήνας.

  Αυτή η Δημοτική Αρχή που δεν έχει τίποτα να πει για έργο της. Αυτά τα τέσσερα χρόνια, είναι χρόνια της αναρχίας, του λαθρεμπορίου. Είναι τα σπασμένα πεζοδρόμια, το σκοτάδι που έχει βυθιστεί η πόλη, οι δρόμοι της παραβατικότητας τα τριτοκοσμικά τσαντίρια. Αυτή την Αθήνα ζούμε.

   

   

  · Σκεφτείτε αυτή τη Δημοτική Αρχή από την μια πλευρά να ανταγωνίζεται λόγω της χαμένης ψήφου τον κ. Σακελλαρίδη, ο οποίος λέει να φύγουν οι αστυνομικοί από το κέντρο της Αθήνας.

  Εγώ λέω ναι στους αστυνομικούς με ίδρυση νέου αστυνομικού σώματος για την Αθήνα. Το ονόμασα «ΣΩΜΑ ΑΘΗΝΑ», προέρχεται από τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς με ειδική στολή, ειδικό σήμα και με ειδικές κατασταλτικές αρμοδιότητες.

  Θα έχουν ευθύνη και για το παραεμπόριο και την καταστροφή των προϊόντων του παραεμπορίου, με σπρέι σήμανσης και καταστολής. Το έχω πει παντού. Αυτή η μέθοδος υπάρχει στη Γαλλία και είναι αποτελεσματική.

  · Εμείς θέλουμε να υπάρχουν κοινωνικά φαρμακεία σε κάθε διαμέρισμα, να υπάρχουν φάρμακα για τους ανασφάλιστους και κυρίως για τους ανθρώπους, που είναι αυτή τη στιγμή ανασφάλιστοι και έχουν ανίατες ασθένειες και δεν έχουν το φάρμακό τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

  · Η ανεργία για να αντιμετωπιστεί, χρειάζεται να δημιουργηθεί γραφείο ευρέσεως εργασίας για τους νέους ανθρώπους. Αναφορικά με τους επαγγελματίες, κάτι το οποίο δεν έχει ειπωθεί, αντί να έχουμε κλειστά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, ο Δήμος θα μπορούσε να απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη, για δύο χρόνια τους νέους επαγγελματίες μέχρι 29 ετών, αντί ν’ ανοίξουν το μαγαζί σε όμορους δήμους;

  · Εγώ παραιτήθηκα με δική μου πρωτοβουλία, χωρίς να μου το ζητήσει κανείς, σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους που έχουν μείνει στη βουλευτική τους ασυλία, για ένα λόγο: όχι μόνο για να δείξω ότι θέλω να αφοσιωθώ, να αφιερωθώ στη μάχη της Αθήνας, αλλά κυρίως γιατί ήθελα να κόψω οποιαδήποτε εξάρτηση από το παρελθόν, το οποίο το έχω, το σέβομαι, το τιμώ αλλά θέλω να είμαι ελεύθερος.

  · Να συγκρουστώ για την Αθήνα αν χρειαστεί με τον κ. Τσίπρα, να συγκρουστώ όμως και με τον κ. Σαμαρά. Να αγκαλιάσω αν χρειαστεί τον κ. Σαμαρά, αλλά να μπορώ να αγκαλιάσω και τον κ. Τσίπρα, εάν τα συμφέροντα της Αθήνας με οδηγήσουν εκεί.

  · Γι’ αυτό είπα από την αρχή, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, όπως κάποιοι υπονοούν ακροδεξιά, κεντρώα και αριστερά. Υπάρχουν προβλήματα κοινά, για όλους τους δημότες.

Comments are closed.