• aris_spiliotopoulos_athina_mporeis_2

  Άρης Σπηλιωτόπουλος: Έκοψα τον ομφάλιο λώρο για να δώσω τη μάχη της Αθήνας

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξη του σήμερα 5-4-14 στο «Mega Σαββατοκύριακο»  και στους Μαν. Αναγνωστάκη και Ιορ. Χασαπόπουλο μεταξύ άλλων τόνισε:

   Παραιτήθηκα από βουλευτής γιατί  δεν χωράνε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Παράλληλα το έκανα για να έχω καθαρές σχέσεις με τους πολίτες της Αθήνας. Τα προβλήματα δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε κεντρώα. Τα προβλήματα είναι πολλά και για να λυθούν απαιτούνται καθαρές λύσεις και συνθέσεις. Για να συνθέσω όμως έπρεπε  να κόψω τον ομφάλιο λώρο.

  – Δεν άντεχα την καχυποψία με την οποία με κοίταγε ο κόσμος, ότι δηλαδή αν αποτύγχανα θα ξαναγύριζα στη Βουλή, να έχω το μισθό μου και τα προνόμια της θέσης της Βουλής. Οικοδομώ νέα σχέση με τον πολίτη, με καθαρές σχέσεις. Εγώ πήρα τις αποφάσεις μου ξέρετε να το έχουν κάνει πολλοί;

  – Οι πολίτες βλέπουν ότι άλλοι φορούν αυτοδιοικητικό μανδύα αλλά κρατούν ταυτόχρονα τη βουλευτική τους θέση. Αυτούς τους κρίνουν. Εγώ πήρα τις αποφάσεις μου.

  – Κανένας δεν προήλθε από παρθενογένεση. Ο κύριος Σακελλαρίδης  είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Καμίνης  από το ΠΑΣΟΚ, τους  58 και τη ΔΗΜ.ΑΡ. Και οι δυο βγήκαν με ομοβροντία δηλώσεων εναντίον μου γιατί υποστήριξα ότι οι δημότες της Αθήνας πρέπει να αποφασίσουν για το τζαμί.

  Και βγήκαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  να υποστηρίξουν τον κομματικό τους υποψήφιο, τον  κ. Καμίνη.

  –         Ο Γ. Καμίνης παραδίδει την Αθήνα όπως την παρέλαβε. Λες και κάποιος πάτησε το stopπριν 3,5 χρόνια. Η Αθήνα έχει «παγώσει» σαν να σταμάτησε ο χρόνος. Η ανυπαρξία της δημοτικής αρχής φαίνεται παντού.

  –         Χρειάζεται ένωση δυνάμεων γιατί η πολυδιάσπαση συντελεί σ’ αυτό το πάγωμα της Αθήνας.

  –         Εγώ επιδιώκω τη θετική ψήφο των Αθηναίων. Δεν συμβιβάζομαι με το μέτριο, το λίγο και  τη στασιμότητα.

  –         Ψηφίσαμε δύσκολα νομοσχέδια και με μεγάλο κόστος τις δύσκολες αποφάσεις για να βγει η χώρα στις αγορές, πράγμα που συμβαίνει τώρα.

  –         Στόχος μας είναι να αλλάξει η Αθήνα. Η Αθήνα μπορεί να πάει μπροστά αρκεί να το πιστέψουμε.

  –         Τις ίδιες υποχρεώσεις είχε και ο δήμος Πειραιά και σε δυσκολότερη οικονομική κατάσταση αλλά έχει κάνει έργο ο κ. Μιχαλολιάκος και το δείχνει. Το Περιστέρι έγινε πιο φωτεινό. Ο κ. Καμίνης τι έχει να δείξει;

  –         Ζητώ να γίνει ξανά η Αθήνα πόλη προορισμός. Ζητώ να γίνει η Αθήνα πόλη τουριστική για 12 μήνες τον χρόνο.

  –         Ο  Ν. Κακλαμάνης είναι αρκετά μεγάλος, ώστε να ξέρει πότε είναι χρήσιμος στο κόμμα και τον εαυτό του.

  –         Η χειρότερη υπηρεσία του Δήμου είναι αυτή του πρασίνου, γιατί παρόλο που έχει τους καλύτερους εργαζόμενους , δεν έχουν τα υλικά. Θέλουν οι άνθρωποι να δουλέψουν και δεν μπορούν.

  –         Σε μια νύχτα η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου παραχώρησε τον Εθνικό Κήπο σε ιδιώτες, για πολιτιστικές δράσεις  οι οποίοι καταστρέφουν τη χλωρίδα του. Θα κόψουμε τα δέντρα εντός Βοτανικού Κήπου για να κάνει εκθέσεις ο ιδιώτης; Είναι καταστροφή του περιβάλλοντος. Εγώ λέω κάτω τα χέρια από τον Εθνικό Κήπο, που είναι πνεύμονας της Αθήνας και όλης της Αττικής . Το Πεδίον του Άρεως πρέπει να το διεκδικήσει ο Δήμος Αθηναίων.

  –         Η καταστροφή της Πλατείας Συντάγματος έγινε επί της δημοτικής αρχής του κ. Καμίνη, Και τώρα έρχεται ο ιδιώτης και τη φτιάχνει. Με δικά του χρήματα.

Comments are closed.