• 2014_05_14_aris_spiliotopoulos_autias

  «Δακτύλιο κοινωνικής ειρήνης» προτείνει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς»  Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά, μεταξύ άλλων τόνισε:

  Τέσσερα χρόνια η Αθήνα βυθίζεται στο σκοτάδι. Μπορούσε να είχε και με τη νέα Δημοτική Αρχή, με  εμάς, μπορεί να έχει φως με μηδαμινό κόστος, χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ ο δημότης, αλλά με διεθνή διαγωνισμό για την αντικατάσταση των φωτιστικών από συμβατικά σε οικολογικά. Ετσι δημιουργείται 45% εξοικονόμηση των όσων πληρώνει ο Δήμος για ενέργεια. Υποχρέωση της εταιρείας που θα κερδίσει το διαγωνισμό, θα είναι να βάλει φώτα παντού. Αυτό μέσα σε ένα χρόνο θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί.

  • Έχω ανθρώπους που με στηρίζουν με την εμπειρία τους όπως ο κ. Τζουλιάνι. Με το φως και την αποτελεσματική αστυνόμευση “καθάρισε” τη Νέα Υόρκη.
  • Ο κ. Καμίνης είχε προτείνει τον αστυνομικό της γειτονιάς, αλλά το ξέχασε και αυτό, όπως και όλο το πρόγραμμά του. Δεν έκανε κανένα έργο. Πάνω από 600 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, μετά από εισήγηση μου στον κ. Δένδια, εκπαιδεύονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μετατρέπονται σε ειδικό σώμα με προεδρικό διάταγμα, με ειδική στολή, ειδικό σήμα και κατασταλτικές αρμοδιότητες. Με αυτό το σώμα προσχωρούμε στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας του παραεμπορίου.
  • Για να υπάρξει ανάπτυξη στο κέντρο της Αθήνας, πρέπει να δοθούν κίνητρα. Να έχουμε απαλλαγή για δυο χρόνια από τα δημοτικά τέλη σε όλους τους νέους επαγγελματίες- εάν επιλέξουν αυτές τις ζώνες – για να δημιουργήσουν το πρώτο τους μαγαζί.
  • Η καταπολέμηση του παραεμπορίου δεν γίνεται εφικτή μόνο με τον έλεγχο στις πύλες εισόδου- όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εκεί ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα- αλλά και με έλεγχο και καταστροφή των προϊόντων παραεμπορίου. Αν αποκόψουμε το κέρδος από τον παράνομο θα σταματήσει και η λαθρομετανάστευση.
  • Δεν γίνεται να υπάρχει ζωντανή πόλη με κλειστά μαγαζιά. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμίνης να βάλουν μυαλό και να καταλάβουν ότι δεν μπορούν τα μαγαζιά να δουλεύουν μισές μέρες του χρόνου, διότι τις άλλες μισές δεν υπάρχει προσβασιμότητα το πρωί από πορείες και το  βράδυ από εγκληματικότητα.
  • Εγώ προτείνω έναν δακτύλιο κοινωνικής ειρήνης. Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις να γίνονται μόνο από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις στους τρεις μεγάλους δρόμους: Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου.
  • Οι Αθηναίοι δεν σηκώνουν άλλους φόρους. Εμείς θα απαιτήσουμε με ρήξεις, με συγκρούσεις και με τομές. Εμείς θα έχουμε ομάδες επιχειρηματιών ως χορηγούς, που θα υιοθετήσουν πλατείες, πεζόδρομους, ώστε να αναμορφώσουμε την πόλη.
  • Η Τεχνόπολις στο Γκάζι σήμερα  είναι για να δίνεται σε ημετέρους, για να βγάζουν λεφτά εις βάρος του Δήμου. Δεν ξέρουμε να προωθούμε την Αθήνα, που είναι το καλύτερο προϊόν για την τουριστική αγορά.
  • Ο κ. Καμίνης και Σακελλαρίδης που υποστηρίζουν μια συγκεκριμένη πολιτική: τζαμί, λαθρομετανάστευση και ανοχή στους πλανόδιους λαθραίους. Για να εκπροσωπηθεί όμως η δική μου άποψη στον δεύτερο γύρο, η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τα παραπάνω, δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος.
  • Εγώ μπορώ να συνθέτω. Να σταθώ πάνω και πέρα από ιδεολογικές γραμμές. Εγώ μπορώ να πάρω αγκαλιά και τον κ. Σαμαρά και τον κ. Τσίπρα για το καλό και το μέλλον της Αθήνας.

   

Comments are closed.