• 2014_04_10_aris_spiliotopoulos_koinwnia_wra_mega

  Μειωμένα τέλη για να βοηθήσουμε τους νέους επιχειρηματίες

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς» Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega” και στους δημοσιογράφους Γ. Οικονομέα και Δ. Καμπουράκη τόνισε μεταξύ άλλων:  «Πρέπει να ξέρεις που ζεις και ποια είναι η εικόνα της πόλης σου, να μην ζεις σε μια  εικονική πραγματικότητα. Ξυπνάς το πρωί μπορεί να σκάσει βόμβα, υπάρχει εγκληματικότητα, σπας το πόδι σου στο πεζοδρόμιο το οποίο είναι μονίμως σπασμένο…»

  -Εγώ έχω ακούσει δύο φορές τον κ. Καμίνη να λέει λεφτά υπάρχουν. Σαν τον Γιώργο Παπανδρέου με τον οποίο πανηγύριζαν μαζί  πριν 3,5 χρόνια.

  -Παραιτήθηκα για να κόψω τον ομφάλιο λώρο με την όποια εξάρτηση κομματική πολιτική, για να μιλάω ελεύθερα, όπως μιλάω τώρα, να μιλάω με πάθος , γιατί έχω θυμώσει που είναι σ’ αυτή την κατάσταση η Αθήνα.

  -Μπήκα για να μείνω στην αυτοδιοίκηση.

  -Η  Αθήνα βουλιάζει διαρκώς στο  σκοτάδι.

  -Εάν καεί μία λάμπα, υπάρχει περίπτωση ένας κάτοικος της περιοχής, να έχει πάρει 4-5 φορές το Δήμο ν’ αλλάξει την λάμπα, και η λάμπα να μην αλλάζει ποτέ. Και η λάμπα δεν αλλάζει γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, στις αποθήκες. Οι αποθήκες είναι άδειες, και ξέρετε γιατί είναι άδειες; Γιατί δεν πληρώνουμε τους προμηθευτές επί χρόνια. Στους ισολογισμούς στους δήμους δεν είδαμε πόσα χρωστάει σε τρίτους.

  -Όταν ανήκεις σε μια παράταξη ακόμα και η κριτική που ασκείς έχει κάποιο όριο. Προφανώς και υπάρχουν πράγματα, που δεν έχω πει. Προφανώς υπάρχει κριτική που δεν έχω ασκήσει.

  -Γιατί αν με ρωτήσετε για παράδειγμα, ήταν σωστή η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, που κατέληξε στο τυφλό χτύπημα, κατάργησης Δημοτικής Αστυνομίας ; θα σας πω όχι. Ήταν λάθος η κατάργηση της Δημοτικής αστυνομίας, με την μόνη διαφορά, που ακόμα κι εγώ την  ψήφισα, γιατί μας έβαλαν να ψηφίσουμε  με το πιστόλι στον κρόταφο, με έναν ιδιότυπο εκβιασμό.  Ή αυτή τη στιγμή ψηφίζεις για να πάρει τη δόση η χώρα σου διαφορετικά καταρρέει, ή από την άλλη πλευρά σταματούν τα λεφτά. Ψηφίζαμε με το πιστόλι στον κρόταφο για να μην καταστραφεί η χώρα.

  -Δεν γίνεται να υπάρξει, έλεγχος στην Αθήνα, κι αντιμετώπιση της παραβατικότητας, χωρίς να υπάρχει αστυνόμευση και φωτισμός. Κανένας άλλος Δήμος της χώρας δεν έχει το έγκλημα αυτό που έχει να κάνει με το σκοτάδι.

  -Συζήτησα με τον Δένδια πώς να επιστρέψουν στην Αθήνα οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί.

  – Πρέπει να αντιμετωπίζουν τα πράγματα και οι πολιτικοί, με τον ίδιο τρόπο που τα αντιμετωπίζουν οι πολίτες, δηλαδή ένας πολιτικός δεν είναι ποιο χρήσιμος από ένα σημαντικό Ακαδημαϊκό, ένα πολύ καλό Δικαστικό; Είπα βάλτε όριο ηλικίας να ισχύει για όλους μας, νισάφι πια, μπαίνουμε σε μια καρέκλα και ξεχνάμε να φύγουμε, υπάρχει κι ένα όριο. Παίρνουμε κι εμείς σύνταξη οι πολιτικοί. Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάποιους άλλους να μπουν  στην πολιτική. Να ανανεωθούν οι ιδέες οι απόψεις. Εγώ είπα για όλους. Κατ’ αρχήν δεν ήξερα τι ηλικία έχει ο κ. Κακλαμάνης γιατί δείχνεις νεότερος.

  – Η συζήτηση ξεκίνησε με τις θητείες σε όλες τις χώρες. Λέω ο Δήμαρχος δεν πρέπει να έχει; Εγώ πρότεινα να υπάρχει θητεία, 2. Πόσο θες να κάτσεις; 67 το όριο ηλικίας για όλους.

  -Ο Δήμαρχος δεν πρέπει να παίζει το ρόλο φιλεύσπλαχνης κυρίας.

  -Ο Καμίνης παρέδωσε την πλατεία Συντάγματος στα τσαντίρια των αγανακτισμένων.

  -Δεν θα επιτρέπουμε σε 30-40 ανθρώπους να κλείνουν το κέντρο και να νεκρώνουν την αγορά. Αυτοί οι ελάχιστοι που θέλουν να κλείνουν το κέντρο και να καταστρέφουν τους επιχειρηματίες που πληρώνουν χαράτσια , υπαλλήλους και άλλα δεν μπορεί οι πολλοί να είναι στο έλεος των ελαχίστων.

  -Με μειωμένα δημοτικά τέλη σε νέους επιχειρηματίες θα τονώσουμε την επιχειρηματικότητα στην Αθήνα και θα δώσουμε την ευκαιρία να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

  -Η Αθήνα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο.

Comments are closed.