• 2014_04_11_aris_spiliotopoulos_liveu2

  O Καμίνης θυμίζει Πάγκαλο

  O υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς»  Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «LIVE U» στο Star, με την Πόπη Τσαπανίδου μεταξύ άλλων τόνισε.

  -Πρέπει να αρχίσουμε μια συζήτηση και με τους συνδικαλιστικούς φορείς για το πώς θα γίνονται οι διαδηλώσεις στην Αθήνα ώστε να μην νεκρώνει το κέντρο και οι καταστηματάρχες  να είναι όμηροι των διαθέσεων των διαδηλωτών. Έχει νεκρώσει το κέντρο της Αθήνας. Η πόλη, για να είναι οικονομικά ζωντανή πρέπει να λειτουργούν απρόσκοπτα τα μαγαζιά. Να ελεγχθούν λοιπόν οι διαδηλώσεις και ανάλογα με τον αριθμό τους να μπουν κανόνες. Το δίκαιο του αιτήματος τους δεν πρέπει να γίνεται με λάθος τρόπο και κόντρα στα δικαιώματα των άλλων συμπολιτών. Γιατί έτσι χάνεις και το δίκιο σου.

  -Ο κ. Καμίνης ελπίζω να μην εννοεί ότι διαλέγεις και ψηφίζεις τον δήμαρχο της Αθήνας ανάλογα με το πόσο μιλάει. Η ικανότητα του δημάρχου είναι συνδεδεμένη με το πόσο μιλάς; Νόμιζα ότι είναι ευπρεπής άνθρωπος, αλλά έχασε την ψυχραιμία του και προχώρησε σε άσχετους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Θυμίζοντας την πάγια τακτική του κόμματος του, του ΠΑΣΟΚ, την οποία είχε ξεκινήσει ο κ. Πάγκαλος χαρακτηρίζοντας τον Αβραμόπουλο «κύριο τίποτα». Σήμερα ο κ. Καμίνης,  συνεχίζοντας την παράδοση του κόμματος του, με αποκαλεί μουγγό. Αυτό δείχνει ότι η κριτική τον ενοχλεί, κι αυτό είναι ένδειξη πρόωρης αλαζονείας. Και όχι μόνο γι’ αυτό το ζήτημα. Αρνείται πεισματικά να ακούσει και την άποψη της πλειοψηφίας των Αθηναίων. Πρότεινα ένα δημοψήφισμα για το που ο Αθηναίος θέλει το τζαμί. Το κόμμα του υποστήριζε το δημοψήφισμα  κάποτε για το αν θα μείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ. Σήμερα η απάντηση είναι όχι, αυτά δεν μπαίνουν σε δημοψήφισμα. Η αυθεντία. Η πρόωρη αλαζονεία. Άρα δεν εμπιστεύεται  την κρίση και την νοημοσύνη των Αθηναίων. Και ζητάει την ψήφο των Αθηναίων για άλλη μια θητεία;

  -Ο Δήμος δεν είναι για να μοιράζει εκ του περισσεύματος ως φιλεύσπλαχνη κυρία. Πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και για να γίνει αυτό πρέπει να έρθει ανάπτυξη. Πρέπει να ξέρει να πουλήσει και τον πολιτισμό της προς τα έξω.  Παράδειγμα, έχουμε μια ακαδημία Πλάτωνος και την έχουμε αχούρι. Μαζί με το κλίμα και την θάλασσα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει την Αθήνα τουριστικό παράδεισο δώδεκα  μήνες το χρόνο. Έχω κάνει στην τουριστική ανάπτυξη και ξέρω πώς να το αλλάξουμε αυτό και να δουλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

  -Δεν ανεβάζω τους τόνους αλλά μιλάω για την ουσία των πραγμάτων. Μιλάω για τα προβλήματα, προτείνω λύσεις και αμέσως αρχίζει μια συγχορδία επιθέσεων. Λέω εγώ τον κ. Καμίνη συμπαθέστατο κι αυτός με λέει μουγκό. Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ξαναείπα, είναι αρκετά μεγάλος πια. Έχει πολλά χρόνια στην πολιτική για να κρίνει πως μπορεί να είναι χρήσιμος στην παράταξη του και στον τόπο.  Έχει κριθεί.  Αν φιλοδοξεί να έχει την πορεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του το εύχομαι.

  – Έχω κάνει μια σειρά θεσμικών προτάσεων από το καλοκαίρι. Μια από αυτές είναι, ο δήμαρχος της Αθήνας, όπως ο δήμαρχος των μεγάλων πόλεων, δεν μπορεί να είναι επαγγελματίας. Πρέπει να υπάρχει θητεία, όπως υπάρχει και σε άλλα αξιώματα. Δυο θητείες είναι αρκετές για να κάνεις ό,τι μπορείς για την πόλη σου. Επίσης είτε λειτούργημα κάνεις είτε επάγγελμα, στα 67 χρόνια, εκ του νόμου, παίρνεις τη σύνταξη σου και φεύγεις. Ούτε πανεπιστημιακούς δεν μπορείς να κρατήσεις στην υπηρεσία τους πέραν του 67ου έτους. Εμείς οι πολιτικοί δεν πρέπει να το εφαρμόσουμε κάποτε και σε εμάς; Να αφήσουμε χώρο στην πολιτική για νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες;

Comments are closed.