• 2014_04_16_aris_spiliotopoulos_skai_prwth_grammh2

  Σπηλιωτόπουλος προς Καμίνη : Έλα να συζητήσουμε για την Αθήνα σε δημόσιο διάλογο

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς»  Αρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του στην «Πρώτη Γραμμή» στο ΣΚΑΪ και στους Β. Λυριτζή και Λ. Μπόλα, μεταξύ άλλων τόνισε:

  Προχθές επισκέφτηκα τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ  και ζήτησα με ευθύνη της Δημόσιας Τηλεόρασης να διοργανωθεί  συζήτηση τουλάχιστον μεταξύ των υποψηφίων και κυρίως μεταξύ του κ. Καμίνη και των υπολοίπων ή ακόμη και των δυο μας για να σταματήσει πια να υπάρχει ο μονόλογος, να υπάρχει διάλογος και να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες. Προκαλώ σε συζήτηση τον κ. Καμίνη  όπως τον προκαλώ να περπατήσουμε μαζί για να μου επιδείξει το έργο που λέει ότι έχει κάνει εδώ και 3,5 χρόνια στην  Αθήνα, γιατί κανείς πολίτης, κανείς δημότης δεν έχει δει ούτε ένα.

  • Δεν προώθησα στο κέντρο της Αθήνας τζαμί και ορθώς έκανα, και όσο μπορούσα το καθυστερούσα. Και αν και σήμερα ήμουν Υπουργός Παιδείας, ακόμα και σήμερα θα καθυστερούσα την απόφαση να δημιουργήσω ένα τζαμί στο κέντρο της Αθήνας, γιατί πιστεύω το πού θα πάει το τζαμί δεν αφορά τον υπουργό Παιδείας, δεν αφορά τον κ. Καμίνη, αλλά αφορά τους πολίτες, τους δημότες της Αθήνας.
  • Το ερώτημα είναι πού θα γίνει το τζαμί. Εγώ δεν το θέλω δίπλα στον Παρθενώνα. Δεν μπορώ να βάλω ένα ακόμα τσιμεντούργημα μέσα στο ιστορικό κέντρο. Δεν μπορώ να δημιουργήσω έναν ακόμη πόλο έλξης ακόμα μεγαλύτερης λαθρομετανάστευσης.
  • Θέση μου, που αποδέχτηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας είναι οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί, να αποτελέσουν ένα ειδικό σώμα, με ειδική στολή, με ειδικό σήμα και αφού εκπαιδευτούν  από άνδρες της ΕΛΑΣ να επιστρέψουν στο κέντρο της Αθήνας πια εκπαιδευμένοι και με αστυνομικές  αρμοδιότητες.
  • Τα προϊόντα του παραεμπορίου πρέπει να σημαδεύονται με σπρέι και στη συνέχεια να καίγονται σε υψικάμινο.
  • Άλλο θρησκευτική ελευθερία και άλλο πού θα βάλω εγώ χιλιάδες τετραγωνικά τσιμέντου ,εκεί όπου υπάρχει αστική πύκνωση, εκεί που υπάρχει το αστικό κέντρο και εκεί που φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε έναν τουριστικό πόλο προσέλκυσης επισκεπτών.
  • Το να έρθει η ΓΣΕΕ ή η ΑΔΕΔΥ  να διαμαρτυρηθεί και να κάνει διαδηλώσεις προφανώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα της.    Το να έρχονται εργαζόμενοι, το να συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες και να διεκδικούν τα αιτήματά τους, προφανώς  είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους και αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει πορείες και διαμαρτυρίες. Είναι άλλο αυτό και άλλο δέκα άνθρωποι να κλείνουν το κέντρο  με το έτσι θέλω και να παραλύει η  πόλη.
  •  Εάν θέλουμε η Αθήνα να μην είναι Αθήνα των ανέργων των αστέγων, των πεινώντων, θα πρέπει να μάθει να πουλάει «αυτό που έχει», στο οποίο έχει μεγάλο οικονομικό και συγκριτικό πλεονέκτημα: Τον πολιτισμό της, την ιστορία της, την παράδοσή της, τον αττικό ήλιο, τον Παρθενώνα, το κλίμα, το θαλάσσιο μέτωπο.
  • Η Αθήνα μπορεί και πρέπει  να αναπτύσσεται οικονομικά 12 μήνες από την επισκεψιμότητά της.
  • Στο διευρυμένο ιστορικό κέντρο τα καταστήματα πρέπει να είναι ανοικτά όσο τον δυνατόν τις περισσότερες Κυριακές.
  •  Οταν μίλησα εγώ για Καμπούλ, κάποιοι που ευθύνονται για το που έφτασε σε αυτό το σημείο η Αθήνα μου επιτέθηκαν. Το είπανε σε εμένα και δεν το είπανε στον κ Χρυσοχοΐδη που είπε ακριβώς το ίδιο.

  Όταν λες Καμπούλ τι εννοείς; Αυτή ακριβώς την εικόνα: έχουν πάει στην Ομόνοια; Ξέρουν τι συμβαίνει στην Ομόνοια; Εγώ περπάτησα και χθες αργά το βράδυ.  Γιατί; Για να δω τις σκληρές εικόνες που κάθε κάμερα αποφεύγει. Για να δούμε τους ανθρώπους που τρυπιούνται στα ναρκωτικά, που πουλάνε ναρκωτικά, τους προαγωγούς έξω από παράνομους οίκους ανοχής, την γκετοποίηση που δεν τολμάει Έλληνας να περάσει από εκεί.

  Αν αυτά δεν αντιμετωπιστούν ως προβλήματα και δεν δείξουμε μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα  και αφήσουμε την παραβατικότητα και τις βόμβες να σκάνε σαν μανιτάρια, προφανώς αυτή η εικόνα είναι επικίνδυνη, προσβλητική, τριτοκοσμική.

Comments are closed.